Hus og have

Lad haven blomstre

Det er endelig blevet varmere, og der er for alvor kommet forår i luften. Det betyder, at vi tilbringer langt mere tid udenfor for at nyde solens stråler og den milde luft. Har man en have, vil størstedelen af de varme dage sandsynligvis blive tilbragt i denne. Derfor er det rart med en have, som man finder hyggelig og bliver glad af at kigge på og være i.

Her halter det dog desværre for mange, der udelukkende betragter haven som et opholdssted med dén ene funktion. Sådan behøver det til gengæld slet ikke at være. Med et ganske enkelt trick kan man nemlig gøre sin have meget hyggeligere og pænere at se på, så tiden i den kan blive nydt endnu mere.

Det eneste du skal gøre, er faktisk bare at udsmykke den med blomster. Det vil gøre en kæmpe forskel for dens udtryk og stemningen i den. På Multinasserne undersøge en masse om blomster i haven.

Et mekka af blomster

Der findes et utal af blomster, som du kan have i haven, og de kræver ikke særlig meget pleje. De vil pryde haven med de smukkeste farver, så man ikke kan andet end at blive glad af at kigge på dem. Hvis du ikke er den store blomsterekspert og derfor føler dig på bar bund i forhold til, hvilke blomster der skal være i netop din have, kommer her nogle gode bud:

  • Rhododendron
  • Roser
  • Primula
  • Lavendel
  • Tulipaner
  • Solsikker

Ovenstående viser selvfølgelig bare en brøkdel af de mange forskellige slags blomster, der egner sig til haven. Det er smart at vælge flere forskellige blomster, da det er forskelligt, hvornår de blomstrer. Ved at vælge de rigtige blomster kan man derfor have en blomstrende have lige fra det spæde forår til efteråret. For eksempel er tulipaner forårsblomster, hvorimod solsikker blomstrer senere, og dette kan man med fordel have med i sine overvejelser, når man planlægger udsmykningen af haven.

 

Mange af blomsterne har også en helt særlig duft, hvilket man også kan tænke over, når man udvælger blomsterne. For eksempel er roser og lavendel blomster, der bidrager til en vidunderlig duft i haven.