Hus og have

Indret stue og køkken med fokus på din egen indretningsstil

ANNONCE

De mest dominante rum i ethvert hus i forbindelse med, hvilken opfattelse man selv og gæster har og får af hjemmet, er som regel køkkenet og stuen. Det er her, hvor man tilbringer det meste af sin tid som voksen, og det er lige så her, hvor gæster primært inviteres ind. Derfor ønsker man typisk, at det afspejler ens stil.

En rød tråd i køkkenindretningen

I et køkken er de primære møbler spisebordet og spisebordsstolene – disse kan du finde en masse moderne bud på her: https://www.vidaxl.dk/g/5886/spisebordsstole. Derudover er skabslåger og skuffefacader samt køkkenbordsplader og komfur vigtigt for indtrykket af et køkkenrum. De må gerne alle have en nogenlunde sammenhæng. Det ville for eksempel virke besynderligt at have lyst træ på køkkenbordet, meget mørkt træ på spisebordet og en tredje træsort på stoleryggene.

Derfor er det væsentligt, at du og din evt. partner er nogenlunde enige om, hvilken atmosfære I sigter efter. Er det en hyggelig og tungere atmosfære er mørke farver og træsorter passende. Er det en let og lys atmosfære, er lyse farver og træsorter derimod optimale. Vil I alligevel gerne bryde mønsteret en smule, kan I eksempelvis male en enkelt endevæg en helt anden farve såsom rød eller andet.

Sofa og sofabord

I stuen er det uden tvivl din sofa og dit sofabord, du skal skænke det største fokus. Skal det være en hjørnesofa eller to separate sofaer? En hjørnesofa kan fylde mindre, men to individuelle kan være et stilbevidst valg. Derudover skal du overveje, at hvis du har et kæledyr, der kunne komme til at beskadige betrækket ved et uheld, er kunstigt læder nemmere at rense end velour eller andet stofmateriale.

Sofabordet behøver ikke at syne af meget, men det skal selvfølgelig overvejes, om det gør noget, at skrammerne kommer til at kunne ses, eller om bordpladen skal være mindre afslørende.