Hus og have

Har du styr på inkassoreglerne?

De fleste af os har hørt om Inkasso før, men det er de færreste af os, der har fuldkomment styr på, hvad det går ud på, og hvilke inkassoregler der findes. Hvis du har tjek på reglerne omkring inkasso, vil der være mindre sandsynlighed for, at du selv vil ende i en ubehagelig inkassosag. Derfor er det en god idé at kende til de mest grundlæggende principper, og dette gælder især for virksomheder, der nemlig ofte kan ende i situationer, hvor de må sende en sag til inkasso.

Det hele starter med dårlige betalere

Uden dårlige betalere ville inkasso nok ikke findes. En inkassosag starter nemlig i princippet, når en kunde ikke betaler sin faktura til tiden. Her vil den, der skal modtage penge, sende en rykker til kunden, og hvis kunden ikke reagerer på rykkeren eller ikke vil anerkende gælden, kan sagen blive sendt til inkasso.

I nogle tilfælde vil sagen ende med at blive sendt til retslig inkasso, hvor en domstol vil være med til at afgøre sagen og finde frem til en løsning.

Inkassofirmaer er klar til at hjælpe dig

Det er alt andet end sjovt at befinde sig i en situation med en dårlig betaler, der ikke vil samarbejde. Dette tager både energi og kræfter, og det kan være et udmattende forløb – særligt hvis du ikke får hjælp fra nogen, der kan deres kram.

Heldigvis er der gode muligheder for at få professionel hjælp til håndtering af dine inkassosager, og med et inkassobureau ved din side kan du få løst sagerne på en effektiv og hensigtsmæssig måde.

Et inkassobureau kan også hjælpe dig med at forebygge inkassosager, hvilket blandt andet kan gøres ved at udvikle nogle optimerede fakturastandarder og rykkerprocedurer. Alt dette kan du læse mere om, hvis det lyder som noget for din virksomhed.