Hus og have

Gode råd når du skal have nyt køkken

 

Det gamle køkken er ved at være godt slidt, og derfor skal der snart en udskiftning til. Men et nyt køkken er ikke en billig affære, så det kan være godt at gøre sig nogle overvejelser, inden man kaster sig ud i det. Derfor får I her fem gode råd til, hvad der kan være værd at overveje, inden I køber et nyt køkken.

Overvej jeres behov, ønsker og muligheder

Den første overvejelse, som I skal gøre jer, er at finde ud af, hvilke behov og ønsker I har samt hvilke muligheder, der er i jeres bolig. Hvis I er mange personer i boligen, så kan det eksempelvis være en god idé med meget bordplads eller skabsplads. Find derfor ud af, om jeres ønsker stemmer overens med jeres behov og boligens muligheder.

Inspiration er vigtigt

Nogle gange kan man godt blive lidt fastlåst i idéfasen, når man ser på sit gamle køkken. Man glemmer at tænke ud af boksen og kommer i stedet til blot at udskifte de gamle elementer med nye. Prøv derfor at søge inspiration til, hvordan et køkken også kunne se ud – både i forhold til form og udtryk. I kan få inspiration ved at søge på internettet, besøge køkkenbutikker eller læse boligmagasiner. I kan også prøve at søge inspiration hos venner og familie, for at se, hvilke løsninger, de har valgt til deres køkkener.

Tænk også på stilen

Stilen i køkkenet er også vigtig at overveje. Det er nemlig væsentligt, at den passer til den måde, som I bruger køkkenet på samtidig med, at den passer til stilen i resten af jeres bolig. Hvis I for eksempel bor i et ældre hus, så ville et industrielt køkken med rå overflader måske ikke være den bedste løsning, men i stedet kunne et landkøkken være en mulighed.

Det kan være en god idé at lægge et budget

Som sagt, så er et nyt køkken ofte en dyr affære. Derfor bør I også lægge et budget, inden I går i gang. Det er let at lade sig rive med, når man står i køkkenbutikken og gerne vil have et lækkert kvalitetskøkken. Med et budget har I styr på, hvor meget I har til rådighed. Husk at sætte minimum 10 procent af til uforudsete udgifter. Materialevalget har selvfølgelig meget at sige i forhold til prisen, men også montering af køkkenet betyder noget. Derfor kan det også være en god idé at få afklaret, om I vil sætte noget at køkkenet op selv, eller om I vil betale for få det hele monteret.

Skab en god arbejdsplads

Et sidste råd er at undgå for meget udstyr i køkkenet. Køkkenet er også en arbejdsplads, og derfor skal det være nemt at bevæge sig rundt mellem køleskab, vask og kogeplader. Det er nogle af de elementer, som man bruger mest i køkkenet, og derfor skal de områder helst ikke være placeret for langt væk fra hinanden samtidig med, at der ikke bør være nogle forhindringer imellem. Så får man det mest funktionelle køkken.