Hus og have

Er det tid til at træne igen? Her er 3 tips til at komme tilbage i form

Har du holdt en pause fra træningen, og er det på tide at komme i gang igen? Det kan være hårdt og uoverskueligt at starte op, især hvis man har holdt en længerevarende pause. Hvis du har brug for et skub i den rigtige retning, så er denne guide lige noget for dig. Nedenfor kan du nemlig læse meget mere om, hvordan du øger motivationen og hurtigt kommer i gang med træningen igen.

Træn derhjemme med vægtskiver

Efter en længerevarende pause, så er det vigtigt, at du ikke er for hård ved dig selv. Hvis du ikke føler dig klar til at tage i fitnesscenteret, så kan du også sagtens træne derhjemme. Styrketræn vægtskiver nemt der hjemme. Så vil du kunne starte stille og roligt op i trygge rammer, men stadig få sved på panden med et par vægte ved hånden.

Skriv træningen ind i din kalender

Hvis du har svært ved at komme afsted til træning, så kan du med fordel skrive træningen i kalenderen. Så vil du være mere tilbøjelig til at holde aftalen.

Her er 3 tips, der kan motivere dig til træning:

  1. Træn med en ven.

  2. Giv dig selv en udfordring såsom at gå 10.000 skridt om dagen.

  3. Pak træningstasken dagen i forvejen – så er der ingen undskyldning.

Sæt nogle mål for træningen

Halter motivationen, så kan det være svært at komme i gang. Et godt tip er at huske, hvad en god gang træning får dig til at føle. Motion er med til at udløse endorfiner, som er et lykkehormon, hvorfor mange føler sig godt tilpas efterfølgende. En anden god idé er at sætte et mål for træningen, såsom at du gerne vil kunne løbe x antal kilometer på x antal tid, eller at du vil kunne tage 10 armbøjninger.