Hus og have

Din guide til det nye tag

Selvom det måske kan virke som et stort og overskueligt projekt, så er det nogle gange nødvendigt at udskifte taget på sin bolig. Det kan der være mange grunde til, men uanset hvad er der tale om en boligoptimering, som sandsynligvis ville kunne mærkes på flere punkter. Dette gælder både for dit hus’ ydre, hvor et nyt og blankt tag kan få hele boligen til at se pænere ud, og for dit indeklima, hvor et godt isoleret tag kan mindske din boligs varmetab til omgivelserne. I denne guide kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have lagt nyt tag.

Trin 1: Læg en plan

Som med så mange andre ting her i livet, kommer man sjældent særligt langt med det nye tag, hvis man ikke har en plan for, hvordan det hele skal forløbe. Du behøver ikke gå helt i detaljer fra begyndelsen af, men det vil nok være en fordel at få de generelle ting på plads så hurtigt som muligt. Her kommer nogle spørgsmål, der er gode at stille sig selv, når man skal i gang med at planlægge større byggeprojekter:

  • Hvilken årstid fungerer bedst til byggeriet?

  • Er der mulighed for at flytte ind hos familie og venner midlertidigt, hvis der er behov for det?

  • Hvornår skal jeg begynde at spare op?

Trin 2: Hyr nogle dygtige håndværkere

Ligegyldigt hvor udførlig en plan du har lagt, så er det svært at komme i mål, hvis du ikke har nogle dygtige håndværkere til at hjælpe dig. Det kan være både besværligt og farligt at forsøge at lægge tag selv, og derfor er det vigtigt, at du hyrer nogle håndværkere fra et firma, som du har tillid til. Hvis du har brug for inspiration til det nye tag, kan du for eksempel besøge denne hjemmeside: https://www.dansktagbyg.dk/nyt-tag.