Hus og have

Derfor skal du vælge en robotplæneklipper

Det at eje en have er fantastisk. Særligt på de varme tider af året, hvor man kan sidde ude at grille, nyde sin morgenkaffe på terrassen og se børnene spille bold i haven. Men med en have følger der også nogle forpligtelser. Den skal vedligeholdes, for at den holder sig pæn. Det omfatter blandt andet havearbejde. Det er ikke altid lige sjovt at skulle til det – for eksempel at slå græs. Derfor bør du udnytte robotteknologien og få en robotplæneklipper.

 

Det kan en robotplæneklipper

En robotplæneklippers primære formål er, at maskinen klipper din plæne for dig, uden du skal røre en finger. Det eneste, du skal tænke på, er at få ladet maskinen op, så den er klar til brug. Man er langt i udviklingen af robotplæneklippere, så de kan komme ud i alle hjørne og klippe græsplænen. Man kan indstille disse plæneklippere, så de går i gang med at slå græs, når det passer dig. Til nogle robotplæneklippere kan du også få en app, så du kan følge med, hvor langt den er nået i haven. Og hvis robotplæneklipperen afbrydes af en eller anden årsag, kan du få besked herom.

 

Hvilken skal jeg vælge?

Der er forskellige funktioner og egenskaber med de enkelte robotplæneklippere. Du skal se efter, hvad der rækker til dine behov. Først og fremmest er der lavet mange robotplæneklippere efterhånden, så der er også nogle i rimelige prisklasser, hvor en gennemsnitlig dansk husstand kan følge med. Det du skal overveje er:

 

  • Hvor mange m2 skal den klippe græs på?
  • Hvor lang er driftstiden og opladningstiden?
  • Hvor højt er lydniveauet?

 

Det er meget afgørende, hvor stort et areal, den skal slå græs på. Robotplæneklipperen er lavet til et anbefalet arealmål. Opladningstiden kan ligge på mellem 1-2 timer og driftstiden på 30 minutter til 1 time.