Hus og have

Teknologiens muligheder

Der er stor forskel på, hvis man bliver født i dag, eller hvis man blev født for 20 år siden, når det kommer til de teknologiske muligheder. I dag vokser man op i en digital virkelighed, hvor iPads og andre enheder anvendes af børn. Det er ikke kun ved mobiltelefoner og andre gadgets, hvor udviklingen er stor. Det gælder også for husholdningsapparater som kaffemaskiner, vaskemaskiner og opvaskemaskiner. I dette indlæg vil der blive fokuseret på, hvad en nutidig opvaskemaskine kan.

Opvaskemaskiners funktioner

For at blive ved teknologien så giver digitaliseringen mulighed for, at du i ro og mag klikke dig rundt på internettet og søge på opvaskemaskiner, således du kan se deres funktioner. I den forbindelse findes der blandt andet hjemmesider, hvor du kan finde de bedste i tests, som er anmeldt af brugere. På den måde kan du få et troværdigt billede af, hvilke opvaskemaskiner der er gode.

Opvaskemaskiner kan fås i de bedste energiklasser, som er fra A og op til A+++. Det anbefales, at man går efter de bedste energiklasser, da det både er godt for miljøet, og du sparer strømforbrug. Således bliver det også billigere for dig at benytte opvaskemaskinen, end hvis du købte en opvaskemaskine med en svagere energiklasse. Du kan desuden gennemskue, hvor meget vandforbrug og energiforbrug maskinen bruger per år, som vil fremgå ved informationer om maskinen.

På opvaskemaskiner kan du få forskellige programmer. Det kan være en Intensiv opvask på 70 grader eller en øko på 50 grader og andre programmer. Der er flere maskiner, som har et program, der hjælper med at fjerne kalk og fedt fra maskinen, så den holdes ren. Dermed skal du ikke ned og skrubbe og rengøre maskinen.

I dag er der også mulighed for at få opvaskemaskinen til at passe ind i indretningen. De kan fås med integrerede låger, så den passer lige ind i dit køkken.