Hus og have

Guide: Sådan lægger du fliser i dit nye badeværelse

Trænger dit badeværelse til en kærlig hånd? Det er ikke nogen hemmelighed, at badeværelset er det rum i boligen, som måske er sværest at sætte i stand. Derfor er det vigtigt, at du forbereder dig godt, så du er sikker på at opnå det bedst mulige resultat. I forbindelse med det, er det også essentielt, at du husker, at renoveringen af badeværelset godt kan tage lang tid, hvorfor det er vigtigt, at du er tålmodig gennem hele processen.

Når du skal renovere dit badeværelse, kan du vælge at gøre det selv, eller du kan ansætte en håndværker til de forskellige opgaver. Det er naturligvis den billigste løsning, at du klarer renoveringen selv, men stiller også krav til dine evner som håndværker.

Mange mennesker vælger at lægge fliser på deres badeværelse, og det er i mange tilfælde en god og fordelagtig løsning. Hvis du vælger, at du selv vil lægge fliserne, bør du vælge enkle løsninger og være godt forberedt. Forbereder du dig ordentligt, vil du sagtens kunne lægge et flot flisegulv som har den rigtige hældning, og som ser flot ud.

Fire tips og tricks

Herunder får du en hurtig guide til, hvordan du med sikkerhed får succes med at lægge fliser på gulvet i dit badeværelse.

  • Det kan være en god idé at lægge et langt dræn, som strækker sig over hele brusenichens bredde. På den måde vil du lettere kunne etablere gulvet, så det hælder på den rigtige måde, og så vandet kan løbe fra.

  • Du bør også lime klodser op i den højde, som spartelmassen skal være. Det vil gøre det lettere for dig at arbejde, og resultatet vil blive mere præcist.

  • Du skal naturligvis også bruge en fliseprofil, så du får en fin afslutning på alle kanter og hjørner.

  • Det er vigtigt, at du forbereder hvordan fliserne skal lægge, inden du klæber dem fast